Standerstrygning, arbejdsdag og frigivelse til vinterroning

19. oktober 2024 07:17 , af Jens Galatius
Formandsbrev, oktober 2024

 

Standerstrygning

Lørdag den 26. oktober er sidste dag i sommersæsonen. Traditionelt starter vi med fællesroning, og når vi kommer tilbage, fejrer vi sæsonafslutningen med at formanden holder tale fra balkonen.

De der har roet mere end 750km henholdsvis 1000km, hyldes og modtager en ro-nål.

Dagens program er:

Kl. 13:00 Vinterfrigivelse – Kajak

Kl. 13.30 Fællesroning kajak

Kl. 14.00 Fællesroning Inrigger og outrigger

Alle disse aktiviteter slutter i god tid inden standeren stryges.

Kl. 16:00 Formanden holder tale uddeler ”ronåle” og standeren stryges

Der serveres kaffe/te og hjemmebagte kager.

OBS! Vi har brug for at du melder dig til at bage en kage. (Besked til Jens Galatius)

Tilmelding og nærmere besked om de enkelte punkter findes på aktivitetsoversigten på Memberlink Alle aktiviteter (memberlink.dk)

 

       Arbejdsdag 27. oktober

Traditionen tro holder vi arbejdsdag dagen efter standernedtagningen – dvs. søndag den 27. oktober. Vi arbejder fra kl. 9:30 til vi er færdige – typisk omkring kl. 13.00 hvor vi spiser frokost sammen, så book tid i din kalender fra 9:30 til 14:00

Hvad står der så på arbejdssedlen? Oprydning inde og ude. Buskadset rundt om grunden skal beskæres, der skal ryddes op og fejes i bådhallen. Vinduerne skal pudses, køkkenet gøres rent, tjek på både, evt. maling, vedligehold af bådvogne, m.m.

Tilmelding på Memberlink Alle aktiviteter (memberlink.dk)

Obligatorisk vinterfrigivelse til alle bådtyper

 

KAJAK

Vi har nu i en række år haft obligatorisk vinterfrigivelse for kajakroere der ønsker at ro kajak i vintersæsonen. Det består af et kursus hvor vi gennemgår sikkerhed og hypotermi, samt udfører kæntringsøvelse. Desuden er det en forudsætning, at man har roet mindst 150 km i sommersæsonen, så man har den fornødne rutine. Kurset foregår den 26. oktober kl. 13.00. Tilmelding sker på aktivitetskalenderen.

 

INRIGGER OG COASTAL

Fra i år indfører vi obligatorisk vinterfrigivelse også for baglænsroere. Ligesom for kajakroerne er det en forudsætning for roning i vintersæsonen at have deltage i et obligatorisk vinterfrigivelseskursus (se nedenfor), samt at have roet mindst 150 km i sommersæsonen i samme bådtype som man vil vinterro i.

Vinterfrigivelseskurset for baglænsroere varer en times tid. Her gennemgår vi reglerne for og sikkerhed ved vinterroning, samt hvad der sker hvis man falder i koldt vand og hvordan med man behandler en roer der har været i koldt vand.

Vinterfrigivelseskurserne for baglænsroere foregår henholdsvis den onsdag d. 23. oktober kl. 19:30 eller tirsdag d. 29. oktober kl. 19:30 i klubhuset. Tilmelding sker på aktivitetskalenderen.

Vi håber at flest mulige kan deltage på disse to aftener, men er forberedt på at gennemføre et opsamlingskursus i november, for de der ikke kan deltage disse 2 aftener.

Roere, der ror både kajak og inrigger/outrigger og som har taget vinterfrigivelseskurset for kajak, behøver ikke at tage kurset for baglænsroning også, men er meget velkomne til kurset.

Som normalt er vinterroning i inrigger og coastal tilladt, mens sculler ikke tilladt. I tillæg hertil, har vi besluttet at ro-forbuddet også gælder de nye coastal 1X både CHI og RHO, (men altså ikke de ”gamle Coastal både MY og ETA) da vores erfaringer med de nye både endnu er begrænsede.

 

Jens Galatius

19-10-2024