LiteRace 1X

Materiale om LiteRace 1X

Klubben har 2 LiteRace 1X coastalbåde. At bådene er coastalbåde betyder at de overholder det internationale roforbunds bestemmelser til bådtypen. Det vil sige at bådene kan deltage i konkurrencer med andre coastalbåde. Denne bådtype kommer også på programmet ved sommorolypiaden i 2028.
 
På denne side finder du materiale om bådene.
Her er først en lille introduktion

Testamonial

Video med David Wright om at starte med at ro som 73 årig

Klargøring inden tur

De nye LiteRace er lagt på hylderne på "3. etage" henholdsvis i vinduesrækken og på midterstolperne i siden med kajakkerne. De vejer omkring 30 kg. så er I to i bådhallen, kan I nemt løfte dem ned fra stativet. 
 
Du kan også benytte bådehejsen. der er 2 blå reb der sættes på hbver enden af båden og benyttes til at løfte i. Husk at sætte dem på båden igen når den er sat på plads, så de er lette at finde for en næste der vil benytte båden.
 
De kan ligge på en alm. bådvogn, men vær opmærksom på finnen under agterenden af båden. Du kan også benytte den nye lette bådvogn, der ligger ved årerne. Du skal blot samle den først.
 
Riggen til båden finder du hængende sammen med TAU's rigge - under flagene. Der er navn på riggene, sørg for at tage den der passer til båden.
 
Der findes årer til bådene i årestativet. De er mærket med bådens navn.
Husk at montere dækslet under sædet og bundproppen helt ude agter.

Efter turen

Ideelt set skal båden vaskes efter hver tur på vandet. Særligt hvis der er alger eller andet snavs i vandet. Båden skyldes med vand og evt. med sæbe ved fastsiddende snavs. 
 
Alle dele skal renses, sand fjernes fra rulleskinner og rigbeslag og alle metaldele tørres. 
 
Åbn dækslet under sædet og den bagerste bundprop, for at ventilere indersiden af båden, så fugt undgås. Husk at sætte dem i igen, når du skal have båden i vandet.
 
Læg båden på plads hvor du tog den.

Lær at ro LiteRace 1X

Nedenfor finder du en række videoer, hvor du får tips til at ro i de nye LiteRace 1X
Lektion 1:
Lektion 2:
Lektion 3:
Lektion 4:
Lektion 5:
Lektion 6: